donderdag 14 mei 2020

Ook Hervormings en Vernieuwingsbeweging slachtoffer verkiezingsgeweld

HVB heeft sterke aanwijzingen dat acties vanuit VHP-hoek komen


Binnen een week zijn twee promo-voertuigen van Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) Assemblee-kandidaat Wikash Tedjoe uit Wanica vernield. De promosticker is van een voertuig afgescheurd, terwijl van een andere auto de ruiten zijn ingeslagen. Dit bericht Starnieuws donderdagavond 14 mei 2020.


Partijleider Raymond Sapoen begrijpt de toenemende animositeit tussen de partijen en kandidaten, maar 'er zijn basisregels waaraan wij ons moeten houden en waarop de partijen zelf moeten toezien'.

Ofschoon de zaak nog in onderzoek is bij de politie, heeft de partij sterke aanwijzingen dat deze acties vanuit VHP-hoek komen, al dan niet gecontroleerd.

Sapoen doet een dringend beroep op alle deelnemende partijen zich te onthouden van ontoelaatbare handelingen en zich onder alle omstandigheden sportief op te stellen. 'We weten dat de HVB zich heeft weten te profileren als een spontane volksbeweging waar geen ruimte is voor etnische scheidslijnen en dat is een doorn in het oog van vooral de traditioneel etnische partijen', zegt Sapoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten