donderdag 14 mei 2020

Meer dan 100 illegalen in quarantaine

'Mensen komen in Suriname vakantie houden'


Onder de 509 personen die in quarantaine zijn, bevinden zich meer dan 100 illegalen te gaan. Deze mededeling deed NCCR-coördinator Jerry Slijngard (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing) gisteren tijdens de Covid-19 Management update persconferentie, aldus Starnieuws vandaag, donderdag 14 mei 2020. 

Hij merkte op, dat mensen in Suriname vakantie komen houden. Een vrouw had haar drie kinderen (oudste 10 jaar en een baby van 7 maanden) in een woning in Frans-Guyana opgesloten en is nu illegaal in Suriname. 'Voor haar pech is zij opgepakt. De mensen die illegaal hier zijn, genieten van een luxe onderkomen en krijgen gratis voeding. Uit Guyana en Brazilië komen via de SK-boten ook prostitués naar Suriname.'

Met de repatrianten uit Nederland gaat het goed, deelde Slijngard mee. 308 Personen zijn teruggevlogen uit Nederland. Komende zondag wordt een KLM-vlucht verwacht met 320 passagiers.

Ingezetenen uit Cuba, Curaçao (128 personen) en 20 uit Frans-Guyana zijn intussen ook teruggekeerd. Vandaag worden 28 personen uit Guyana verwacht. De planning is ook om 52 personen uit Miami te vervoeren, onder wie 12 medewerkers van goudmijnmultinational Newmont.

De directrice Nationale Veiligheid, Daniella Veira, maakte melding dat 4.500 voedselpakketten zijn uitgedeeld in het binnenland. Het gaat om pakketten via het NCCR en Bureau Volkscontacten. Hoewel de algehele lockdown nu alleen 's avond is, heeft de regering besloten de mensen toch tegemoet te komen. M

Geen opmerkingen:

Een reactie posten