zondag 24 mei 2020

Covid-19 besmette Braziliaan naar Intensive Care St. Vincentius Ziekenhuis

(Bron foto: NII)
'Patiënt naar het SZV overgebracht voor verdere medische ondersteuning'


De Braziliaan die onlangs als elfde Covid-19 besmette persoon in Suriname is genoteerd, is uit voorzorg overgebracht naar de Intensive Care van het St. Vincentius Ziekenhuis, SVZ. Na een positieve uitkomst van de test werd hij in isolatie geplaatst in het Regionaal Streekziekenhuis Wanica. Zo deelde directrice Minouche Bromet van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) mee tijdens de Covid-19 update persconferentie van het Covid-19 Managementteam vrijdag, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) zaterdag 23 mei 2020. 

Het is op dit moment de enige actieve casus in Suriname. De patiënt is naar het SZV overgebracht voor verdere medische ondersteuning.

Bromet zei, dat na meting van de zuurstofsaturaties van de patiënt in het Wanica Ziekenhuis is komen vast te staan dat die aan het dalen waren. In het Wanica Ziekenhuis worden volgens de BOG-directrice personen in isolatie medisch heel close gemonitord.

'Daar is komen vast te staan, dat de saturaties in het bloed wat betreft zuurstof aan het dalen waren. Uit voorzorg is de persoon overgebracht naar de intensive care van het SVZ, waar hij de intensieve en ondersteunende zorg kan krijgen.' 

Bromet benadrukte, dat de patiënt geen ademhalingsmoeilijkheden vertoonde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten