zondag 24 mei 2020

Bijzonder stembureau bij Zorghotel voor mensen in quarantaine

183 Kiesge- rechtigden in quarantaine gaan stemmen in stembureau 650


Een bijzonder stembureau wordt maandag in verband met de verkiezingen bij het Zorghotel aan de Anton Dragtenweg ingericht voor de 183 kiesgerechtigden in quarantaine. Het stembureau heeft nummer 650, zo bericht het Nationaal Informatie Centrum zaterdagavond 23 mei 2020.

Alle personen in quarantaine zullen naar het stembureau worden gebracht door het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR). De kiesgerechtigden krijgen, afhankelijk van het district en ressort waar ze zijn ingeschreven, de desbetreffende stembiljetten. Bij de stemopneming worden de processen-verbaal in drievoud opgemaakt. Een exemplaar daarvan gaat naar het hoofdstembureau Paramaribo, waaronder het bijzonder stembureau valt. Het andere exemplaar gaat naar het hoofdstembureau van het kiesdistrict waar de kiezer oorspronkelijk zijn stem zou moeten uitbrengen en het andere exemplaar wordt aangeplakt in het stemlokaal.

Omdat het tot en met de dag van stemming niet mogelijk is om voor de kiesgerechtigden in quarantaine vast te stellen of ze daadwerkelijk besmet zijn met het Covid-19 virus, vormen zij een potentieel gevaar voor de samenleving.

Het sturen van deze groep mensen naar hun oorspronkelijke stembureaus, zou andere kiesgerechtigden ervan kunnen weerhouden om te gaan stemmen. Vandaar dat er is besloten om een bijzonder stembureau in te stellen voor de kiezers in quarantaine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten