zondag 24 mei 2020

Boothouders backtrackroute willen ook Srd 1.500 werkloosheidsuitkering uit Covid-fonds

Sluiting grens Nickerie-Guyana treft boothouders en sjouwers zwaar


Ongeveer 100 van de bijna 400 boothouders die de backtrack-route tussen Nickerie en Guyana onderhouden en enkele sjouwers, hebben zich gisteren bij het Brasaplein verzameld om aandacht te vragen voor de sluiting van de grens wegens Covid-19 en het feit dat zij daardoor zonder inkomsten zitten. Dit bericht vandaag, zondag 24 mei 2020, het Dagblad Suriname.

'Aan de andere kant van de grens hebben de mensen wel geld ontvangen, maar wij boothouders, sjouwers en taxihouders zijn hier om te praten met de districtscommissaris', zei een woordvoerder van de groep.

Deze groep mannen vindt, dat zij ook recht hebben op de Srd 1.500 werkloosheidsuitkering die regering uit het Covid-fonds verstrekt. Daarover moet duidelijkheid komen.

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe merkte achteraf echter op, dat zij verbaasd is dat de groep opgemerkt heeft dat zij hun niet heeft willen ontvangen, daar zij op dat moment bezig was met de voorbereiding van verkiezingswerkzaamheden. 'Ik heb op dat moment ook niet van mijn secretariaat begrepen dat zij een afspraak heeft gemaakt', stelde zij.

Recent heeft zij een groep vissers, samen met het Nationaal Leger, ontvangen om ernaar toe te werken hun situatie te herstellen, zodat zij weer hun brood kunnen verdienen. Zij wacht voor nu instructies van het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing) af voor wat de boothouders betreft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten