zondag 10 mei 2020

Brunswijk (ABOP) houdt vol: 'Commissariaat Paramaribo-Zuidwest fraudeert met oproepingskaarten bij CBB'

'Paramaribo-Zuidwest heeft compleet overgenomen, dan zeggen ze dat ik lieg'


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, houdt vol dat er gefraudeerd is door het commissariaat Paramaribo-Zuidwest met oproepingskaarten op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Hij kwam tijdens zijn online massameeting gisteren terug op deze kwestie, aldus Starnieuws vandaag, zondag 10 mei 2020.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en districtscommissaris Eric Grauwde hebben beiden ontkend dat er sprake is van fraude. Zij zeggen, dat zoals het overal aan toegaat, er controle van de oproepingskaarten plaatsvindt. Dit heeft niks met fraude te maken volgens hen.

Brunswijk heeft meegedeeld dat de brief naar de procureur-generaal over minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken nog zal worden geschreven. 'Yu de minister ete. Yu e sroto', zei Brunswijk. Zelfs als hij geen minister meer zal zijn, wordt hij vervolgd. 'If yu du handelingen san no bun, yu sa syi san o miti yu.'

De politicus toonde beelden waarop te zien is, dat heel wat ambtenaren van het commissariaat op CBB bezig. 'No wan fu den sma e wroko na CBB. Paramaribo-Zuidwest heeft compleet overgenomen. Dan zeggen ze dat ik lieg', riep Brunswijk.

Hij merkte op dat hij overal mensen heeft die zaken in de gaten houden. Hij deelde mee, dat de klacht ook ingediend is bij Jennifer van Dijk-Silos, voorzitster van het Onafhankelijk Kiesbureau, maar de zaak is volgens de politicus niet onderzocht. 'Nu wijs ik het live. Laat de wereld zien.' Hij voerde aan, dat er administratieve fraude wordt gepleegd.

Hij riep iedereen op om alert te zijn. Hij waarschuwde, dat de ABOP geen enkele fraude zal tolereren. 'Laat mevrouw Silos het zien en laat ze gaan onderzoeken', stelde Brunswijk.

De ABOP-voorzitter zei ook, dat de NDP misbruikt maakt van staatsmiddelen door Covid-pakketten in het binnenland te verdelen. Ook dat moet volgens hem onderzocht worden door het OKB. Hij vraagt zich af waarom het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing) niet belast is met verdelen van de pakketten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten