zondag 10 mei 2020

Bestuur voor Stichting Streekziekenhuis Atjoni geïnstalleerd

(Bron foto: NII)
'Het wordt een zeer belangrijk ziekenhuis met de hub voor het achterland'

'Regering heeft twee ambulances en twee ambulanceboten besteld voor het ziekenhuis'


Het Streekziekenhuis Atjoni wordt een feit. Voor het waarborgen van kwalitatief goede, betaalbare tweedelijns- en eventueel derdelijnszorg in het Boven-Suriname gebied en omgeving, werd vrijdag in het ministerie van Volksgezondheid door minister Antoine Elias een bestuur voor het ziekenhuis geïnstalleerd, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) zaterdag 9 mei 2020. 

Elias benadrukte, dat het bestuur werk aan de winkel heeft. 'Het wordt een zeer belangrijk ziekenhuis met de hub voor het achterland.'

Hij deelde het bestuur mee, dat er door de regering twee ambulances en twee ambulanceboten besteld zijn voor het ziekenhuis. Elias eindigde zijn toespraak met het voorstel van de regering eerst de plaatselijke bewoners in de gelegenheid te stellen bij de werving en selectie van personeel voor het ziekenhuis.

De voorzitter van het bestuur, Rick Kromodihardjo, gaf aan, dat het bestuur pionierswerk zal moeten verrichten, omdat ook het directieteam nog gevormd dient te worden. Al met al is Kromodihardjo de mening toegedaan, dat met de diverse specialiteiten die de leden van het bestuur bezitten, het werk gedaan zal worden. 'Gezondheidszorg wordt tot in het verre achterland gebracht. De mensen in het achterland die hebben evenveel recht op gezondheidszorg als iemand die in Paramaribo woont', aldus de voorzitter.

Het is de bedoeling, dat er ook basis specialismen in Atjoni gevestigd zullen worden, waardoor de bewoners in hun eigen woonomgeving behandeld kunnen worden en families van patiënten worden bespaard van reis- en verblijfkosten, die zij zouden bekostigen als zij van het binnenland naar de stad zouden af reizen. Verder benadrukte hij, dat met het Streekziekenhuis de volksgezondheid naar een hoger niveau wordt getild.

Tot slot bedankte hij het Drs. L. Mungra Medisch Centrum (MMC) voor alle inzet die gepleegd is bij het opstarten van het ziekenhuis. Het MMC heeft de opstart van het Streekziekenhuis Atjoni gedaan. Zorida Mohamed, directrice van het MMC, stelde dat het een eer is geweest de opstart te mogen doen voor het project en bedankte de minister voor het vertrouwen dat hij heeft gesteld in het MMC.

Het bestuur is te rekenen van 24 maart ingesteld voor een zittingsperiode van drie jaar en bestaat uit de volgende leden de heer R. Kromodihardjo als voorzitter, mevrouw A. Gopalrai, de heer M. Hunker, de heer E. Noordzee en mevrouw J. Misiekaba.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten