woensdag 12 februari 2020

Openbare Werken gaat jarenlange wateroverlast te Winti Wai aanpakken

(Bron foto: Suriname Herald)
Er wordt een nieuw pompgemaal gebouwd dat veel meer water kan afvoeren


Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie treft voorbereidingen om een einde te maken aan de jarenlange wateroverlast te Winti Wai. Aannemingsbedrijf Kuldipsingh werkt aan een plan voor een structurele oplossing, zegt minister Vijay Chotkan, aldus de Ware Tijd woensdag 12 februari 2020. Er zal een stabiel ontwateringssysteem worden geïnstalleerd. 

Winti Wai ligt volgens hem lager dan de omliggende buurten, zoals Menkendam, waar dinsdag een bestratingsprogramma is opgeleverd. 'Winti Wai is in een kom, waardoor dit gebied water opvangt.' 

Kuldipsingh Infra moet binnenkort zeggen wanneer het zal beginnen met de daadwerkelijke werkzaamheden. 'Een van de belangrijke zaken is dat je het regenwater ergens moet kunnen opsparen om dat vervolgens af te voeren. Als je dat niet kan doen, zal het water zijn eigen weg zoeken', zegt Chotkan. Er zal een nieuw pompgemaal gebouwd worden dat veel meer water kan afvoeren dan het huidige dat niet optimaal functioneert. 'Het is een heel oud systeem en heeft zijn diensten al bewezen. We moeten nu moderniseren.'

Belangrijk is volgens de minister ook, dat de mensen ervoor moeten zorgen dat ze hun duikers op de juiste hoogte plaatsen. 'Wanneer je hen aanspreekt dat ze hun duikers niet goed hebben aangelegd, worden ze boos. Maar, het is gebleken dat dit probleem voor een obstakel zorgt in vooral de dicht bewoonde wijken', aldus Chotkan.

Hij had in augustus bij een bezoek aan Winti Wai beloofd, dat het wateroverlastprobleem structureel opgelost zou worden. 'Ik moet het eerst zien gebeuren, want er is vaker gezegd dat het probleem wordt aangepakt, maar als het erop aankomt wordt er niets gedaan of ze jassen het werk af', zei een bewoner destijds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten