woensdag 12 februari 2020

Activist Stephano 'Pakittow' Biervliet mag protestmanifestatie op Onafhankelijkheidsplein houden

Biervliet wil maandag 17 februari 'alles plat leggen'


Activist Stephano 'Pakittow' Biervliet heeft toestemming gekregen voor een protestmanifestatie op het Onafhankelijkheidsplein maandag 17 februari vanaf negen uur 's ochtends. Hij had een aanvraag hiertoe ingediend. De directeur van het Kabinet van de President, Eugène van der San, heeft woensdag 12 februari 2020 schriftelijk meegedeeld dat er geen bezwaar bestaat om toestemming te verlenen onder enkele voorwaarden, aldus Starnieuws. 

De organisator moet toestemming vragen aan de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost en deze ook krijgen. Er dient rekening te worden gehouden met het speciale karakter van het Onafhankelijkheidsplein. Binnen enkele uren na beëindiging van de activiteit moet de plek geheel zijn schoongemaakt en het vuil moet in eigen beheer worden afgevoerd.

Biervliet heeft op zijn Facebookpagina enthousiast gereageerd op de verkregen toestemming. Hij bedankt districtscommissaris Mike Nerkust en Van der San voor de goedkeuring. Het ligt in de bedoeling om op 17 februari 'alles plat te leggen'. Volgens Biervliet wordt de protestmanifestatie een succes. Er is steun van diverse kanten toegezegd.


Eerder had president Desi Bouterse op een persconferentie opgemerkt, dat wat hem betreft vergunning kan worden verleend. Hij is benieuwd naar hoeveel mensen op de been gebracht zullen worden. Bouterse kondigde aan dat hij veel meer massa zal mobiliseren voor 24 februari. Dan zal de NDP een massameeting houden. Zoals gebruikelijk worden rond middernacht elk jaar kransen gelegd bij 'Revo-plein'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten