donderdag 13 februari 2020

Nieuwe voorzitter bond bij Rosebel Winston Wirht heeft nu al mot met zijn bestuur

'Ik ervaar hinder en obstructie van de overige bestuursleden'


De nieuwe voorzitter van de bond bij Rosebel Gold Mines/IAmGold Winston Wirht heeft nu al mot met zijn overige bestuursleden en weigert met ze verder te gaan. Leden van de bond zijn opgeroepen voor een vergadering aanstaande maandag, waarin zij zullen vernemen wat de reden is van het opzeggen van vertrouwen door de voorzitter in de rest van het bestuur. Tegenover de Ware Tijd wil hij vandaag, donderdag 13 februari 2020, geen commentaar geven. 

'We komen met een persbericht. Eerst de vergadering, dan kan ik commentaar geven.'

In een rondschrijven aan het personeel windt hij er echter geen doekjes om. 'In mijn streven tot het hebben van een correcte en solide financiële administratie van onze vakorganisatie, een constructieve werkrelatie met de directie van IAmGold en het optimaal behartigen van uw belangen ervaar ik hinder en obstructie van de overige bestuursleden.'

Per dinsdag heeft hij het vertrouwen in de rest van het bestuur opgezegd.

De leden zal worden voorgehouden wat tot nog toe is gedaan en hoe de nieuwe voorzitter denkt verder te gaan met de vakorganisatie.

Een deel van het bestuur maakte deel uit van de stootgroep die de vorige voorzitter Lloyd Read uit het zadel wipte. Een meerderheid van de Rosebel-medewerkers had geen vertrouwen meer in de toenmalige leiding en tijdens verkiezingen werd Read weggestemd. De stootgroep had eerst gewezen BvL-voorzitter Wilgo Valies (Bond van Leraren) in het vizier als nieuwe voorzitter. Echter hadden de leden er weinig vertrouwen in, dat hij de juiste persoon was om de bond te leiden. Uiteindelijk werd Wirht bereid gevonden.

De verkiezingen zijn op 3 december gehouden en Read moest na iets meer dan zes jaar wijken. Op 20 december droeg hij de stukken over aan het nieuwe bestuur. Nu, ruim anderhalve maand verder, is de vlam al in de pan geslagen bij de nieuwe leiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten