donderdag 13 februari 2020

LVV start met ananasteelt te La Poule

(Bron foto's: NII)
De grond te La Poule blijkt uitermate geschikt te zijn voor de ananasteelt


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is in Saramacca, Rayon La Poule, gestart met de start van ananasteelt. De waarnemend rayonleider Nalinie Orie heeft samen met de Landbouwvoorlichters van het rayon, het startsein gegeven voor dit project. Samen met particulieren zal dit project ter hand worden genomen, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII, woensdag 12 februari 2020. 

Het is gebleken dat de grond te La Poule uitermate geschikt is voor de ananasteelt. Alvorens van start is gegaan met dit project is de grond te La Poule onderzocht, er zijn monsters genomen die aan een bodemonderzoek zijn onderworpen. Ook zijn de mogelijkheden bekeken voor afzet van de ananasproductie.

De verschillende ananastelers zijn ingenomen met dit project, vooral omdat  gebleken is dat er afzetmogelijkheden zijn. Het ministerie zal de telers gedurende het hele traject blijven begeleiden en hen de nodige ondersteuning bieden.

Minister Rabin Parmessar is zeer ingenomen met het initiatief van het rayonkantoor te la Poule en spreekt de verwachting uit dat meerdere rayons zulke initiatieven zullen ondernemen en op die manier de plaatselijke bevolking gestimuleerd kan worden om gezamenlijk te telen. 'Door samen te werken kunnen wij veel meer uitdagingen aan, samenwerken bevordert het samen verdienen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten