donderdag 13 februari 2020

Autoriteiten Mexico-Stad nemen g 81 honden in verschillende staten van mishandeling in beslag

(Bron foto: Twitter)
Honden vastgehouden in kooien achter in een vrachtwagen

Honden moesten als lokaas dienen om andere honden te trainen om te vechten


Ambtenaren van Mexico-Stad namen maandag 10 en dinsdag 11 februari 2020 81 honden in verschillende staten van mishandeling in de gemeente Gustavo A. Madero in beslag. 

Het kantoor van de procureur-generaal van de stad (Procuraduría Ambiental y del Ordenamiento Territorial. POAT) heeft de dieren in beslag genomen - 63 op maandag en 18 op dinsdag - voor bewijs, in het geval dat het van plan is om  degenen die verantwoordelijk zijn bevonden voor hun gevangenschap en behandeling, te vervolgen.

De honden werden vastgehouden in kooien achter in een vrachtwagen.


Een artikel in de krant El Universal suggereerde, dat ze als lokaas moesten worden gebruikt om andere honden te trainen om te vechten.

Op de mishandeling van een dier dat leidt tot niet-levensbedreigende verwondingen staat een gevangenisstraf van zes maanden tot twee jaar en boetes variërend van 4,344 tot 8,688 pesos (US $ 233- $ 466) in de hoofdstad. Die sancties kunnen oplopen tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van 13.032 peso als de verwondingen het leven van het dier in gevaar brengen.


'Bij POAT vinden we het van het grootste belang, dat het Parket de verantwoordelijken, in dit geval van dierenmishandeling, te vervolgen, met als bewijslast de fysieke omstandigheden waarin we de dieren aantroffen', zei Mariana Boy, directrice van POAT.


De 63 honden die maandag werden gevonden, zijn naar dierenklinieken vervoerd voor lichamelijk onderzoek. Ze bleken ernstig uitgedroogd en ondervoed te zijn. '[De dierenartsen] vonden ook tekenen van huidaandoeningen, tekenen van bloedarmoede, conjunctivitis, ernstige parodontitis en tandfistels. Gevallen van parafimose en niet-recente laesies in de ledematen en ogen werden ook waargenomen', aldus de ambtenaren.

Mariana Boy benadrukte het belang van het herzien en bespreken van hervormingen van de dierenbeschermingswetten van de stad die door 'deputy' Leticia Varela zijn voorgesteld om verdere gevallen van overbevolking en mishandeling te voorkomen.

(Suriname Mirror/Mexico News Daily/El Universal/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten