vrijdag 28 februari 2020

Heffing van 2,3 cent op brandstof op Curaçao geldt voor vier jaar

'Transitieperiode kost maximaal 54 miljoen'


De heffing van 2,3 cent op brandstof geldt voor vier jaar en is nodig om de brandstofdistributie op het eiland veilig te stellen. Met de opbrengst worden de extra kosten van de transitieperiode tot de overname van de raffinaderij door Klesch Group gedekt. 

Tijdens een persconferentie gistermiddag rekende Marcelino de Lannoy, interim-directeur van Refineria di Kòrsou (RdK), voor dat de operatie maandelijks 9 miljoen gulden kost: 5,5 miljoen aan operationele kosten en nog eens 3,5 miljoen aan brandstof. Uitgaande van een transitieperiode van zes maanden zijn de kosten dan 54 miljoen gulden, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 28 februari 2020.


'Dat zijn geschatte maximale kosten', legt De Lannoy uit. 'Doorberekening gebeurt achteraf op basis van de reële kosten.'

De hoogte van de heffing is bepaald op basis van berekeningen door het Bureau Telecommunicatie & Post (BTP).

Tijdens de persconferentie benadrukten premier Eugene Rhuggenaath (PAR), minister Giselle Mc William (MAN) van Economische Ontwikkeling en Curoil-directeur Yamil Lasten, dat de heffing is gespreid over vier jaar om ervoor te zorgen dat gevolgen voor de economie en de bevolking minimaal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten