vrijdag 14 februari 2020

Curaçao kan geen ontheffing verlenen en extra toerwagen-vergunningen uitgeven

(Bron foto: Antilliaans Dagblad)
Extra volgens de Staten nodig, omdat er crisis zou zijn in personenvervoer


Minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) kan geen ontheffing verlenen en extra toerwagen (tw)-vergunningen uitgeven. Volgens de Staten is dit nodig, omdat er een crisis zou zijn in het personenvervoer. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 14 februari 2020.

'Het aantal uit te geven vergunningen is aan een maximum gebonden', zo legt de minister uit. De ontheffing kan volgens haar niet worden gebruikt om het wettelijk maximumaantal vergunningen te omzeilen.

'Als het wenselijk is om het aantal toerwagens op een andere manier te reguleren dan het wettelijk maximum, zal de wet aangepast moeten worden.' Ze geeft wel aan, dat in de praktijk is gebleken dat er behoefte bestaat aan een tijdelijke voorziening voor vervoer, bijvoorbeeld tijdens grote evenementen zoals het Curaçao North Sea Jazz Festival en grote sportevenementen.

Jesus-Leito: 'Ook het toeristisch product heeft zich verder ontwikkeld. Er zijn bijzondere voertuigen die rondritten aanbieden zoals de tuk-tuks en de trolleys in Punda. Verder is behoefte ontstaan aan het bezoeken van natuurgebieden op Curaçao die moeilijk begaanbaar zijn voor de gebruikelijke touringcars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten