vrijdag 14 februari 2020

100.000 Condooms uitgedeeld aan gebruikers van Metro Mexico-Stad

Campagne 'Als je seks wilt hebben, moet je condooms hebben'


Om de internationale Condoomdag te vieren - strategisch gepland op de dag voor Valentijnsdag - hebben gezondheidsambtenaren donderdag 13 februari 2020 ongeveer 100.000 condooms uitgedeeld bij de Sistema de Transporte Colectivo (STC) Metro.

'Ongeveer zes miljoen mensen reizen dagelijks met de metro van Mexico-Stad, waardoor het een ideale ruimte is voor de bevordering van gezondheid binnen het bereik van iedereen', aldus de STC in een persbericht.


De distributie werd georganiseerd in een gezamenlijke inspanning van Secretaría de Salud (Sedesa), Inclusión y Bienestar Social (Sibiso), Instituto de la Juventud (Injuve), Comisión de Derechos Humanos (CDH), en verschillende particuliere initiatieven.

De Glorieta del Metro Insurgentes was gastheer voor verschillende seksuele gezondheidsactiviteiten, zoals workshops over het gebruik van voorbehoedsmiddelen, korte educatieve films over hiv en praten over de stigmatisering van mensen met de ziekte.


De dag markeerde ook de lancering van een Injuve-campagne met de titel 'Als je seks wilt hebben, moet je condooms hebben', dat bedoeld is om veilige seks te promoten.

Injuve-directrice Beatriz Olivares Pinal zei, dat het instituut als onderdeel van de campagne gratis erotische kits zal distribueren die zowel mannelijke als vrouwelijke condooms, seksspeeltjes, zaaddodende middelen en glijmiddelen bevatten. Olivares voegde eraan toe, dat de Seksuele Gezondheidskliniek van het instituut snelle en gratis screenings biedt voor HIV en syfilis.

In 2019 voerde Injuve 3.756 screenings uit, waarvan 44 positief waren voor HIV en 19 positief voor syfilis.

(Suriname Mirror/Mexico News Daily/El Universal/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten