zaterdag 4 januari 2020

XTC- gebruik tijdens pagara-estafette - 'Het Korps Politie Suriname was nergens te bekennen'

(Bron foto: Dagblad Suriname)
Sur-Cad: 'Incidenten te wijten aan overmatig alcoholgebruik'


Tijdens de oudejaarsviering in de binnenstad hebben enkele incidenten plaatsgevonden. De PR-woordvoerder van de Stichting Suriname Ambulance Dienst (Sur-Cad), zegt vrijdag 3 januari 2020 in De West, dat er ook twee jongeren waren die een overdosis xtc-pillen hadden geslikt. 'Het Korps Politie Suriname (KPS) was nergens te bekennen, waardoor Sur-Cad niet optimaal kon functioneren, want die zat vast in files', zegt de PR-medewerker. 

Volgens hem waren veel incidenten te wijten aan overmatig alcoholgebruik.

Tussen zes en zeven uur in de avond dreigden zaken zelfs uit de hand te lopen. 'Er was een vrouw die symptomen had van een hartinfarct. Er was toen op locatie een hartfilm gemaakt en uit haar voorgeschiedenis bleek, dat ze bekend was bij een cardioloog. Zij is toen meteen naar de Spoed Eisende Hulp vervoerd voor verdere diagnostiek.' Er zijn in totaal 10 gevallen van overmatig alcoholgebruik genoteerd.

Andere gevallen waren een klinisch geval, waarbij de zon de oorzaak was en een epilepsieaanval. Er was ook een verkeersongeval in de Keizerstraat, veroorzaakt door alcohol en onoplettendheid. De jongeman die hierbij werd aangereden door een auto, is ter plekke behandeld door Sur-Cad.

Maar liefst 29 personen liepen verwondingen op als gevolg van glasscherven van kapotte flessen. De PR-woordvoerder zegt verder, dat een van de ruiten van een dienstwagen van Sur-Cad vernield is. Wie dit gedaan heeft, is niet bekend. Sur-Cad heeft de vernieling doorgegeven aan de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten