zaterdag 4 januari 2020

Ondernemers verbaasd over nieuwe door DP World op haven gehanteerde wisselkoers

'Door koersschom- melingen en stijgingen is er geen andere keus'

Ondernemers vrezen dat hun concurrentiepositie in het buitenland wordt bemoeilijkt


Volgens Starnieuws vandaag, zaterdag 4 januari 2020, zijn diverse ondernemers onaangenaam verrast met de aankondiging van de grootste terminal operator op de Jules Sedney Haven, DP World - zetel in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten -, dat de wisselkoers van Srd 8,20 voor de Amerikaanse dollar zal worden gehanteerd in dit nieuwe jaar. De wisselkoers van Srd 7,52 die vanaf augustus 2017 gold, is losgelaten. 

DP World deelt aan belanghebbenden schriftelijk mee, dat door koersschommelingen en stijgingen er geen andere keus is. Voor alle lokale kosten geldt de koers van Srd 8,20.

Hoewel de Centrale Bank van Suriname een verkoopkoers heeft van Srd 7,52 voor de US$ is deze niet te verkrijgen bij cambio's en banken. Voor de US$ wordt in principe de koers van US$ 7,85 gehanteerd, maar buiten moet er boven de Srd 8 worden neergeteld. Bedrijven hanteren verschillende interne koersen.

Een ondernemer zegt aan Starnieuws, dat de hogere koers die DP World vanaf januari hanteert, de concurrentiepositie van bedrijven in het buitenland bemoeilijkt. Maar, ook voor de binnenlandse markt betekent het een drastische stijging, aangezien deze kosten gewoon doorberekend worden op de producten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten