zaterdag 4 januari 2020

Nog steeds geen duidelijkheid over screening voormalig minister Steven Martina, Curaçao

'De periode die nodig is voor een screeningsprocedure is nog niet verlopen'


Ruim twee maanden nadat voormalig minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (MAN) weer werd voorgedragen voor de post, is er nog steeds geen duidelijkheid over zijn screening. De voormalig minister moest eerder opstappen, omdat er een strafrechtelijk onderzoek tegen hem liep. Dit meldt vandaag, zaterdag 4 januari 2020, het Antilliaans Dagblad.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft later het onderzoek tegen Martina voorwaardelijk geseponeerd, waarna politieke partij Kòrsou di Nos Tur (KdNT), die in eerste instantie aangifte had gedaan tegen Martina, een beroep deed op artikel 15 van het Wetboek van Strafvordering om het OM alsnog tot onderzoek te dwingen.

Het beklag van KdNT werd op 22 oktober door het Hof afgewezen, waarmee het proces tegen Martina ten einde leek. Daarop besloot de MAN unaniem om Martina weer voor te dragen als minister van Economische Ontwikkeling. Dit gebeurde begin november 2019. Sindsdien is het stil rondom de screening van de voormalige bewindsman. Op 10 december 2019 laat Martina weten dat hij ‘ervan uitgaat dat het screeningsproces zijn gangetje gaat’. 'De periode die nodig is voor een screeningsprocedure is nog niet verlopen.' Daarna verwijst de voormalige minister naar de formateur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten