zaterdag 4 januari 2020

Ook dit jaar strenge regels op Fuikdag Curaçao

'Bij het niet naleven van de regels zullen de autoriteiten hard optreden'


Ook voor de aankomende Fuikdag - die altijd op de eerste zondag van het jaar wordt georganiseerd - gelden weer strenge regels. Bij het niet naleven hiervan zullen de autoriteiten hard optreden, waarschuwt het ministerie van Justitie, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 4 januari 2020.

Zo is het niet toegestaan alcohol te verkopen; mag er geen muziek worden gespeeld op vloten of podia; mogen alleen personen die hebben betaald om een boot bij de pier van Caracasbaai in het water te laden, gebruik maken van de slipway; en mag er na 17.00 uur geen muziek meer worden gedraaid.

Ook mogen boten na Fuikdag niet langer aanmeren bij de pier van de Santa Barbara Plantation. Alle boten die deelnemen aan het evenement, dat morgen plaatsvindt, moeten de nodige documenten aan boord hebben, maar ook voldoende reddingsvesten (conform het aantal passagiers aan boord) en andere reddingsmiddelen om te signaleren, zoals een fluit.

Het is niet langer toegestaan dat mensen van en naar de Fuikbaai worden getransporteerd. 'Met andere woorden, alleen personen met een eigen boot kunnen bij Fuikbaai aankomen', aldus het ministerie van Justitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten