zaterdag 4 januari 2020

Het onweert binnen hoofdbestuur Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB)

(Bron foto: Facebook)
Hoofdbestuurslid Franklin Todie is naar de NDP overgestapt

'Om de heer Sapoen heb ik moeten breken met de partij, hij houdt zich niet aan zijn woord'


Binnen het hoofdbestuur van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) heerst ontevredenheid. Hoofdbestuurslid en ondernemer Franklin Todie, die een belangrijke schakel van de partij was in Wanica, bevestigt vandaag,  zaterdag 4 januari 2020, in de Ware Tijd, dat hij zijn lidmaatschap heeft opgezegd en naar de NDP is overgestapt. 

Todie zegt, dat hij niet meer op één lijn was met politiek leider Raymond Sapoen.'Met Noersalim heb ik een heel goede verstandhouding, we zijn net broers. Maar om de heer Sapoen heb ik moeten breken met de partij. Hij houdt zich niet aan zijn woord.' Ook een ander partijlid zou zijn opgestapt, eveneens door onenigheid met Sapoen.

Todie is vooral ontevredenover het handelen van de politiek leider. Voor hem was de maat vol toen hij weer eens constateerde, dat met twee maten wordt gemeten bij het vrijmaken van geld voor activiteiten. Todie wilde op 10 oktober in verband met de Dag der Marrons een activiteit houden, maar Sapoen zei dat Srd 2.000 daarvoor kon worden vrijgemaakt. Naderhand werd aan Todie gezegd, dat er niet voldoende geld in kas was. Dit vond hij opmerkelijk, omdat er naar zijn zeggen wel grote bedragen beschikbaar worden gesteld voor andere activiteiten zoals de herdenking van de Hindostaanse en Javaanse immigratie. Hij voelde zich hierdoor niet gewaardeerd, temeer omdat hij de partij sponsorde.

'Dus ik ben goed om te sponsoren, maar om de Marrondag met onze zwarte broeders en zusters te vieren, was minder belangrijk. Ik heb gezegd dat mijn achterban niet misbruikt moet worden.' De ondernemer is ook teleurgesteld over het feit, dat hem aanvankelijk was gezegd dat hij op de tweede plek van de kandidatenlijst geplaatst zou worden. Daarna hoorde hij dat andere personen in zijn plaats zouden komen en hij het alternatief zou zijn.

Volgens Todie, een bekende ondernemer in Wanica, heeft Sapoen hem gevraagd om de HVB te ondersteunen. Hij was tot dat moment nog bij de NDP, de partij waarnaar hij nu is teruggekeerd. 'Ik heb mijn hele achterban verzameld om de HVB te joinen en de partij groeide super in Wanica.' Hij denkt dat zijn uittreden een aderlating zal zijn. Het HVB-partijcentrum te Hanna's Lust was door de ondernemer beschikbaar gesteld. Over het logo van de HVB is intussen een paarse verflaag aangebracht en er wapperen nu NDP-vlaggen.

Naar verluidt probeert Noersalim de plooien weer glad te strijken. Hij was !in het buitenland toen Todie zijn bedankbrief in oktober indiende. Overigens, die is nog niet beantwoord. Todie: 'Noersalim zei dat dit nooit zou zijn gebeurd als hij er was. Het is pijnlijk, maar ik kan niet anders. Ik ben in Wanica en móét onder Sapoen werken, maar ik kan niet onder die man werken.'

Sapoen wil over deze ontwikkeling niet reageren in de media. Bij het ter perse gaan van dit bericht in de Ware Tijd was Noersalim nog niet bereikbaar voor een reactie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten