maandag 20 januari 2020

Russel-Lucasius leidt ‘transitiemanagementteam’ Isla-raffinaderij Curaçao

(Bron foto: Vigilante)
52-Jarige vrouw geeft sturing aan team van managers belast met de overgang


Het ‘transitie- managementteam’ bij de Curaçaose raffinaderij staat onder leiding van Jessica Russel-Lucasius. Zij maakte eerder deel uit van PMO, de Project Management Organisatie, die vanuit overheidsvennootschap Refineria di Kòrsou (RdK) in het kader van het ‘Project Arawak’ belast was met de zoektocht naar en selectie van een nieuwe operator van de raffinaderij bij het Schottegat en de oilterminal bij Bullenbaai. 

Inmiddels geeft de 52-jarige sturing aan een team van managers dat belast is met de overgang nadat met de jaarwisseling afscheid is genomen van Petróleos de Venezuela (PdVSA) als exploitant, terwijl Klesch Group zich opmaakt om de raffinaderij tussen mogelijk april al en uiterlijk medio 2020 over te nemen.

'Op 1 januari was er geen duidelijkheid of de Isla-managers zouden overgaan naar CRU', aldus Russel-Lucasius. CRU staat voor Curaçao Refinery Utilites en is de RdK-entiteit die de ruim 900 personeelsleden van Isla/PdVSA overneemt en gedurende de komende maanden uitbetaalt. 'RdK heeft toen een tijdelijk transitieteam aangesteld om zaken als structuur, leiding en de ‘business as usual’ te kunnen garanderen', legt zij vandaag, maandag 20 januari 202, uit in het AntilliaansDagblad.

Stond de Isla tot 31 december onder leiding van een Venezolaanse vrouw, Vanessa Flores van PdVSA, vanaf 1 januari staat er opnieuw een vrouw aan het hoofd; ditmaal één van eigen bodem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten