maandag 20 januari 2020

Reizigers ernstig gedupeerd door problemen bij aanvraag e-visum

Elektronische systeem E-Visa- en E-Toeristenkaarten website hapert


Passagiers uit Nederland die voor een spoedgeval naar Suriname moesten, hebben afgelopen weekeinde te horen gekregen van de luchtvaartmaatschappijen, dat ze niet vervoerd kunnen worden zonder visum. Starnieuws schrijft vandaag, maandag 20 januari 2020, van enkele gedupeerden te hebben gehoord, dat het elektronische systeem van de officiële E-Visa- en E-Toeristenkaarten website niet goed functioneerde. Hierdoor kon het visum niet worden uitgeprint. 

De verkoop van toeristenkaarten en visa op de Johan Adolf Pengelluchthaven, te Saint Laurent du Maroni in Frans-Guyana en bij het Canawaima-veer is sinds 1 januari niet meer mogelijk. Dit moet gebeuren via de officiële E-Visa- en E-Toeristenkaarten website, had Buitenlandse Zaken eerder bekendgemaakt.

Een gedupeerde vertelt, dat het systeem eerst niet bereikbaar was. Toen dit wel mogelijk was, kon wel betaald worden. De betaling werd bevestigd, maar het visum werd niet uitgeprint uit het systeem. Een andere persoon kreeg te horen dat over drie dagen het visum in orde zou komen. 'En dat voor een spoedeisend geval'. zegt de gedupeerde.

Er is eerder aangegeven, dat er nog kinderziektes zijn in het systeem. 'Dan ga je een goed en normaal werkend systeem toch niet uitschakelen? Er wordt veel leed veroorzaakt door dit soort maatregelen, waar je in het weekend nergens naar toe kan', wordt benadrukt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten