donderdag 16 januari 2020

Peruaanse autoriteiten arresteren 124 mensen verdacht van prostitutie en drugshandel

(Bron foto: Twitter)
80 Mannen en 44 vrouwen, vooral Venezolanen, opgepakt in hotel bij badplaats Punta Negra


De Peruaanse autoriteiten hebben 124 mensen aangehouden die ervan worden verdacht lid te zijn van een georganiseerde misdaadgroep die zich bezighoudt met prostitutie en drugshandel, zo maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag 13 januari 2020 bekend. 



De 80 mannen en 44 vrouwen van voornamelijk de Venezolaanse, maar ook de Colombiaanse en Peruaanse nationaliteit, werden zondag opgepakt in een hotel in de buurt van de badplaats Punta Negra, ten zuiden van Lima.


Autoriteiten zullen de betrokkenheid van elk lid bij de recente moord op een persoon in een MacDonald's restaurant onderzoeken, evenals een golf van diefstallen en aanvallen, waaronder twee gewelddadige overvallen op toeristen waarvan ze beweerden dat ze dure Rolex-horloges hadden meegenomen, meldde de Peruvian Times.


De krant citeerde de politie, dat de groep ook in verband kan worden gebracht met de moord op en in stukken hakken van twee jonge mannen in San Martin de Porres, in het oosten van Lima.

Alle verdachten worden geconfronteerd met aanklachten van illegaal wapenbezit, drugshandel en prostitutie.

De groep gebruikte het hotel in Punta Negra als basis voor het plannen van toekomstige misdaden, twitterde het ministerie.

Volgens de Peruvian Times hebben officieren wapens, munitie, synthetische drugs, zes voertuigen en een aantal smartphones in beslag genomen tijdens de inval tijdens een feest in het hotel.

Minister van Binnenlandse Zaken, Carlos Moran, beloofde dat de verdachten zullen worden veroordeeld of gedeporteerd.


(Suriname Mirror/OCCRP/Ministerio del Interior/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten