donderdag 16 januari 2020

Documenten en foto's aankoop dure Range Rover door governor Van Trikt circuleren op social media

Foto's auto en documenten aankoop op social media schadelijk voor Van Trikt



Nadat foto’s van de dure auto die door de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is aangeschaft op grote schaal werden verspreid via social media, gingen gisteren ook twee documenten inzake de aankoop viraal, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 16 januari 2020. 

Via Whatsapp werden een leningsovereenkomst die governor Robert van Trikt met de CBvS schijnt te zijn aangegaan en het vervoersdocument voor de Range Rover massaal gedeeld (zie hierna).



Uit de overeenkomst blijkt, dat de bank een bedrag van Srd 1.7 miljoen aan de governor heeft geleend om de splinternieuwe auto aan te schaffen. Het luxe voertuig is via MN Car Center in Groot-Brittannië gekocht en op 23 oktober in Suriname aangekomen.

Volgens een insider zou Van Trikt gebruik hebben gemaakt van een regeling die sinds 1997 door de CBvS wordt gehanteerd om de aankoop te doen.

De Raad van Commissarissen (RvC) van de bank zegt in een verklaring, dat de governor schriftelijk is gevraagd informatie te verschaffen over enkele vraagstukken die met de bank te maken hebben. Hij heeft daaraan meegewerkt en werkt ook vlot mee aan een onderzoek dat intussen wordt ingesteld. De RvC verwacht dat het onderzoek binnen een week is afgerond. Van Trikt werd gevraagd gedurende deze periode verlof op te nemen. Benadrukt wordt, dat Van Trikt niet is ontslagen en dat de Raad erop wil toezien dat zijn reputatie niet onnodig wordt beschadigd door speculaties.

Door sommigen worden echter vraagtekens geplaatst bij wat er nu gaande is in deze kwestie. Zo wordt beweerd, dat alleen direct betrokkenen bij deze zaak de stukken die momenteel op social media worden gedeeld hebben doen uitlekken. Over de bedoeling daarvan wordt gegist. Beweringen als zou Van Trikt naar het buitenland zijn gevlucht of namens de CBvS in het buitenland deelneemt aan een conferentie berusten niet op waarheid. De governor bevindt zich in Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten