donderdag 16 januari 2020

Het was weer eens raak: Geen quorum verhindert vergadering Assemblee

Na meer dan drie uur wachten op Assemblee- leden werd verdaagd...


De vergadering van De Nationale Assemblee is vandaag, donderdag 16 januari 2020, niet doorgegaan door gebrek aan quorum. De openbare vergadering was uitgeschreven voor elf uur 's ochtends. 

De debatten over de Huurwet Woonruimte 2020 zouden worden voortgezet. Maandag en dinsdag werd uitvoerig gediscussieerd over de initiatiefwet, ingediend door Jennifer Geerlings-Simons en Rossellie Cotino, beiden NDP.

Er werd meer dan drie uren gewacht op leden, maar uiteindelijk moest de vergadering worden verdaagd door Cotino, die de vergadering leidde, aangezien Geerlings-Simons de initiatiefwet verdedigt.

De oppositie heeft niet meegewerkt aan de vergadering, terwijl er voldoende leden in het gebouw waren, aldus Starnieuws. 25 Leden hadden de presentielijst getekend. Alleen Riad Nurmohamed (VHP) van de oppositie had de presentielijst getekend, omdat hij eerder weggegaan is. De rest van de oppositie zat in de zaal, zonder te tekenen.

NDP-fractieleider Amzad Abdoel zegt, dat twee leden van zijn fractie in het buitenland zijn en één lid is ziek. 'We hebben een poging gewaagd om deze belangrijke wet af te ronden, maar helaas. Wanneer we weer quorum kunnen opbrengen en besluiten kunnen nemen, gaan we door met het werk. Zij die er niet waren dragen hun eigen verantwoordelijkheid.'

Van de coalitie waren Raymond Sapoen, Celcius Waterberg en William Waidoe afwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten