dinsdag 7 januari 2020

Hoofdverdachte Oedit in Cessna-cocaïnezaak niet fit genoeg om naar Suriname te vliegen

Advocaat Kanhai overhandigt medische documenten uit Nederland


Irvin Kanhai heeft gisteren op de strafzitting in de  Cessna-cocaïnezaak - waarin hoofdverdachte Raj Oedit en Dionathan M. en Harti L. terechtstaan - medische documenten overgelegd, waaruit zou moeten blijken, dat een Nederlandse arts gesteld heeft, dat Oedit niet fit genoeg is om af te reizen vanuit Nederland. Dit bericht Starnieuws vandaag, dinsdag 7 januari 2020.

De Kantonrechter had op de vorige rechtszitting aan advocaat Kanhai, die de verdachte Oedit juridisch bijstaat, gevraagd om een recente medische verklaring van zijn cliënt. Dit heeft de rechter nodig om het besluit te nemen op het verzoek van Kanhai om Oedit, die in Nederland aangehouden is, daar te horen.

In maart vorig jaar werd 488 kilo cocaïne onderschept in een Cessna-vliegtuigje. Het toestel was geland op het terrein van Oedit bij km 71,5 in het district Saramacca.

Kanhai vroeg aan de Officier van Justitie of er belang bij is bij het continueren van de vrijheidsbeneming van Oedit. Volgens haar is Oedit op basis van het uitleveringsverdrag tussen Suriname en Nederland aangehouden, waarin zij geen invloed heeft op de continuering van zijn detentie. De Officier van Justitie voerde aan, dat er hoger beroep is aangetekend tegen de uitlevering. De Nederlandse rechter heeft dit toelaatbaar verklaard, maar de Officier van Justitie heeft nog geen officiële stukken uit Nederland ontvangen.

Kanhai nam geen genoegen met dat en merkte op  dat de aanhouding van Oedit op verzoek van Suriname is geschied. 'De rechtshulp komt van Suriname, die komt van u en u kunt indiceren of u belang heeft bij de aanhouding.'

De Officier van Justitie zal de overgelegde documenten doornemen en op 3 februari zal ze reageren op het belang van verdere detentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten