dinsdag 7 januari 2020

Apache Corporation bevestigt vondst significante oliereserve voor Surinaamse kust in diepzee

'Voorlopige formatie-evaluatiegegevens geven het potentieel voor productieve oliebronnen aan'


Apache Corporation bevestigt eerdere berichten op social media, dat voor de Surinaamse kust in diepzee een significante oliereserve is aangetroffen. Dat heeft het bedrijf vanochtend, dinsdag 7 januari 2020, officieel bekendgemaakt.




Sinds gisteren circuleerde hardnekkige informatie, dat Apache in de Maka Central-1 put, die geboord is in Block 58, een commerciële olievondst heeft gedaan.

Vertegenwoordigers van Staatsolie en de regering hielden zich gisteren op de vlakte.

'We zijn erg tevreden met de resultaten van Maka Central-1. De put bewijst een werkend koolwaterstofsysteem in de eerste twee spelsoorten in Block 58 en bevestigt ons geologisch model met olie en condensaat in ondiepere zones en olie in diepere zones. Voorlopige formatie-evaluatiegegevens geven het potentieel voor productieve oliebronnen aan. Bovendien suggereert de grootte van de stratigrafische functie, zoals gedefinieerd door 3-D seismische beeldvorming, een substantiële bron', zegt John J. Christmann, CEO en president van Apache.


Apache meldt verder, dat in ondiepe delen van de put een olie- en gaskolom van ruim vijftig meter is aangetroffen en in de diepere delen van de boorput een kolom van ongeveer 73 meter.


(Suriname Mirror/de Ware Tijd/Twitter/Scribd Suriname Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten