woensdag 22 januari 2020

Angstige NDP'ers richten zich bij Wulfinghstraat tot de Heer

(Bron foto: Starnieuws)
NDP gespannen in de ban van behandeling verzetzaak Bouterse bij Krijgsraad


Terwijl de Wulfinghstraat rond middernacht werd afgesloten, begaf zich een groepje NDP'ers naar de brug aan het begin van de straat. Onder het naambord werd gebeden 'dat alles straks goed gaat, dat er recht gesproken wordt' en voor de partijvoorzitter en president van het land, Desi Bouterse. Hij moet vanochtend, woensdag 22 januari 2020 voor de Krijgsraad verschijnen in zijn verzetzaak tegen het vonnis van 20 jaar celstraf in het 8 decemberproces. Het groepje NDP'ers ging de nacht daar doorbrengen. 

Bouterse moet zich om negen uur melden.


Na het gebed werd Mi kondre tru gezongen. Direct daarna riep men 'strey de fu strei, un no sa frede'. Vervolgens liep het groepje naar het ouderlijk huis van Robin ‘Dobru’ Ravales, dat net tegenover de Wulfinghstraat staat.

'Het kan niet zo zijn, dat we hier in Rainville zijn en onze leider, onze voorzitter, voor de rechter moet verschijnen en dat we doen alsof er niets aan de hand is', zegt Harriette Bholasingh-Helstone op. Zij is sub coördinatrice van NDP ressort Rainville.  

'Er is een heleboel aan de hand. Straks zal er inderdaad recht gesproken worden. We twijfelen niet. Hij heeft ons nu nodig. We staan aan de vooravond van de herdenking van de revolutie en de verkiezingen in mei. We verwachten niks anders dan dat deze volksleider groots uit de bus zal komen. We willen niets anders dan hem weer als president.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten