dinsdag 3 december 2019

Vijf bronzen medailles voor Surinaamse sporters op Consude Games in Asunción, Paraguay

Vier Surinaamse judoka's winnen elk een bronzen medaille

Ronald Green won de eerste medaille op de 80 meter sprint bij de specials


Suriname heeft nu vijf medailles, allemaal brons, binnengehaald op de Consude Games in Asunción, Paraguay. Vier Surinaamse judoka's - Jahdiel Redout, Damian Kemper en de tweeling Leonie en Leontine Williams - wonnen vanmorgen, dinsdag 3 december 2019, elk een bronzen medaille. Gisteren won de Surinaamse atleet met een beperking Ronald Green de eerste medaille op de 80 meter sprint bij de specials. Dit meldt Waterkant.net.


Kemper won brons in de gewichtsklassetot veertig kilo. Guilherme Dias (Brazilië) en Said Olvera (Ecuador) veroverden goud en zilver. Redout werd derde in de categorie tot 48 kilogram achter Geovani Ferreira (Brazilië) en Pablo Alava (Ecuador).

De andere twee bronzen plakken van Suriname kwamen op naam van de tweelingzusjes Williams. In de gewichtsklasse tot 53 kilo werd Leonie derde achter Maria Oliveira (Brazilië) en Veronica Villagomez (Ecuador). Leontine boekte dezelfde prestatie in de categorie tot 58 kilogram. Goud en zilver waren voor Bianca Rosa (Brazilië) en Helen Paredes (Ecuador).

Suriname doet voor de 8e keer mee aan de Zuid- Amerikaanse scholierencompetitie voor sporters van 12, 13 en 14 jaar. Het toernooi is zondag begonnen en duurt tot en met 6 december.


Deze spelen dienen als meetmoment voor de Surinaamse scholieren in de leeftijdscategorie 12-14 jaar. Ook de vriendschapsbanden tussen de deelnemende landen door acceptatie van elkaars cultuur zal middels deelname aan deze spelen worden versterkt.


Suriname doet aan acht takken van sport mee met name schaken, atletiek, atletiek voor scholieren met een beperking, basketbal, zaalvoetbal, zwemmen, judo en volleybal.

In 2018 werden de spelen in Arequipa, Peru georganiseerd. Daarbij wist Suriname twee medailles te bemachtigen. Door Imaan Kalidjo werd een zilveren medaille bij het onderdeel schaken behaald en door Ezra Bouwer een bronzen medaille bij judo.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten