dinsdag 3 december 2019

Leider grootste drugskartel Dominicaanse Republiek gearresteerd in Cartagena, Colombia

(Bron foto: Twitter)
César Emilio 'El Abusador' Peralta smokkelde drugs naar VS


Het hoofd van een van de grootste drugskartels van de Dominicaanse Republiek is maandag 2 december 2019 gearresteerd in Colombia, zeiden de Dominicaanse autoriteiten. 

César Emilio Peralta, algemeen bekend onder zijn bijnaam César 'El Abusador', wordt beschuldigd van het runnen van een netwerk dat heroïne en cocaïne door Colombia, Venezuela, de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Staten heeft gesmokkeld.

Hij werd gezocht door Dominicaanse autoriteiten en de FBI.



Aanklachten tegen hem werden in augustus aangekondigd.

De Dominicaanse procureur-generaal Jean Rodríguez schreef de arrestatie in Cartagena, Colombia, toe aan de medewerking van de Dominicaanse, Colombiaanse en Amerikaanse autoriteiten. 'Toen hij zich in het Zuid-Amerikaanse land bevond, werd onmiddellijk een operatie gestart om samenwerking aan te vragen', zei Rodríguez op een persconferentie.


De Dominicaanse autoriteiten zeggen dat het netwerk van Peralta de Dominicaanse Republiek gebruikte als een brug voor de doorvoer van illegale drugs vanuit Zuid-Amerika naar de Verenigde Staten.

Het netwerk werd in augustus ontmanteld met de sluiting van een aantal Santo Domingo-clubs en restaurants waarvan werd aangenomen dat ze hun winst witwassen.

'Meer dan 60 operaties hebben geleid tot de arrestaties van vijf leiders en 13 leden van de criminele organisatie in iets meer dan drie maanden sinds het netwerk werd ontmanteld', zei hij.

Men denkt dat Peralta dagen geleden over zee naar Zuid-Amerika is gevlucht vanaf de zuidkust van de Dominicaanse Republiek.


(Suriname Mirror/Listin Diario/The Associated Press/Dominican Today/YouTube/Hoy Digital/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten