zondag 8 december 2019

Minouche Bromet nieuwe directrice Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG)

Cleopatra Jessurun (l) met de nieuwe directrice van BOG, Minouche Bromet.
Bromet neemt over van Astracia Warner die belast was met de waarneming


'Als je snel wilt gaan, ga alleen. Als je ver wilt komen, ga samen', deze boodschap gaf Minouche Bromet mee aan het personeel van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), aldus Starnieuws zondag 8 december 2019. Bromet is sinds 2 december de nieuwe directrice van het BOG. 

Ze vindt samenwerken noodzakelijk om successen te boeken als nationaal instituut in de preventieve gezondheidszorg.

Bromet is niet onbekend in de gezondheidszorg. Ze was jarenlang werkzaam bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het directeurschap bij het BOG ziet ze als een nieuwe uitdaging. Bromet neemt over van Astracia Warner die belast was met de waarneming. In september vorig jaar vertrok Stephen Comvalius als directeur.

Volgens directrice Cleopatra Jessurun van het ministerie van Volksgezondheid hadden vijf kandidaten belangstelling getoond voor de functie van BOG-directeur. Uit de selectie en procedure is Bromet gekozen.

De nieuwe BOG-directrice heeft heel wat plannen voor het BOG. Ze streeft naar een structureel duurzaam beleid van de organisatie. In een later stadium zal ze de plannen samen met het ministerie uit de doeken doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten