zondag 8 december 2019

EBS breidt opwekcentrale te Clarapolder in Nickerie met twee megawatt uit

(Bron foto: EBS)
De komende twee jaar wordt voldaan aan de vraag naar energie


De Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft de op opwekcentrale te Clarapolder in district Nickerie met twee megawatt uitgebreid. Het nutsbedrijf maakt daar melding van in een persbericht, aldus de Ware Tijd vandaag, zondag 8 december 2019. 

Met de huidige uitbreiding en upgrade is de efficiëntie van de centrale flink verbeterd. De machines zijn zuiniger in brandstofverbruik en gebruiken 'heavy fuel oil' in plaats van diesel, wat ook de brandstofkosten reduceert. Bij de uitbreiding zijn ook brandstofopslag en de brandstofverwerkingsinfrastructuur van de centrale meegenomen.

Er is een nieuw en geavanceerd brandbeveiligingssysteem geïnstalleerd. Ook de software van het besturings- en monitoringssysteem van de bestaande machines is geüpgraded en bijgeschakeld.

Eind 2018 werd gestart met de uitbreidingswerkzaamheden in de opwekcentrale te Clarapolder, die ruim elfduizend huishoudens en bedrijven in Nickerie van elektriciteit voorziet. Er zijn twee nieuwe generatoren aangeschaft waarvan de installatie in november succesvol werd afgerond. De twee nieuwe generatoren hebben elk een vermogen van vier megawatt, wat zorgt voor een huidig beschikbaar vermogen van ruim 23 megawatt.

Vanwege de toegenomen opwekcapaciteit kan de komende twee jaar worden voldaan aan de vraag naar energie. Jaarlijks stijgt de vraag naar elektriciteit met 4 procent. Om verder aan de vraag te voldoen worden er in de nabije toekomst investeringen gepleegd in zowel de uitbreiding van de opwekcapaciteit als de elektriciteitsnetten.

Daarnaast wordt er in januari 2020 een aanvang gemaakt met het zonnepanelenproject in het district.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten