donderdag 12 december 2019

Middagkrant Amigoe op Curaçao heeft onrechtmatig gehandeld jegens korpschef Mauricio Sambo

Gerecht: Amigoe heeft grens maatschappelijk betamelijke overschreden 


Middagkrant Amigoe heeft onrechtmatig gehandeld jegens korpschef Mauricio Sambo en moet een rectificatie plaatsen op de voorpagina van alle edities en ook op de website. Bovendien wordt de krant veroordeeld in de proceskosten. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, dondedag 12 december 2019.

Het gaat om de plaatsing van een commentaar op 31 oktober 2019 waarin Sambo beschuldigd wordt van het plegen van relationeel geweld. Op 4 november verschijnt er weer een commentaar waarin de minister van Justitie ervan wordt beschuldigd de zaak te ‘coveren’ voor de korpschef. Op 7 november verschijnt er een bericht in de Amigoe, ondertekend door de directeur.

In het vonnis wordt dit bericht ‘voor zover van belang’ geciteerd: 'Oogkleppen op? […] Er zijn minstens twee incidenten bekend tegen Sambo van relationeel geweld en bedreiging. Wat doet de minister? Juist, lekker niets.' 

Sambo brengt tijdens de rechtszaak te berde dat zijn goede naam, integriteit en professionaliteit door de publicaties zijn aangetast, terwijl daarvoor geen feitelijke basis aanwezig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten