donderdag 12 december 2019

Kenia en Suriname verdiepen handelsbetrekkingen

Minister Beighle-Pollack prijst Kenia voor verbod op houtkap en plastic zakken

Kenya Airways wil rechtstreekse vluchten naar Suriname


Voedselzekerheid, milieubehoud en handel zijn enkele van de belangrijkste gebieden die Kenia en Suriname onderzoeken in hun streven naar verdieping van de bilaterale banden. In een gezamenlijke persbriefing woensdag 11 december 2019 prees minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Beighle-Pollack het verbod op houtkap en plastic zakken in Kenia en zei dat het een stap in de goede richting was om behoud van het milieu te bevorderen. 


Kenia wil graag meer landbouwproducten en menselijke hulpbronnen naar het Zuid-Amerikaanse land exporteren. De betrekkingen tussen Kenia en Suriname zijn relatief nieuw, gesmeed na het privébezoek van president Desi Bouterse vorige maand.



Tijdens het bezoek spraken de twee presidenten over handel, investeringen en uitwisseling van menselijke hulpbronnen die de bilaterale banden konden helpen verdiepen.

De twee topdiplomaten kondigden woensdag het afschaffen van visa voor Kenianen die naar Suriname reizen aan. De twee landen onderzoeken ook de mogelijkheid voor Kenya Airways voor rechtstreekse vluchten naar Suriname.

(Suriname Mirror/KBC Kenya/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten