vrijdag 29 november 2019

President Bouterse bezoekt ijdens zijn staatsbezoek aan China Surinaamse studenten

'Het zou niet correct zijn ze niet te bezoeken, terwijl ik op Staatsbezoek ben'

(Bron foto: NII)

President Desi Bouterse heeft donderdag 28 november 2019 tijdens zijn staatsbezoek aan China Surinaamse studenten ontmoet in het Ritz Carlton Hotel in Beijing. In een zeer ontspannen sfeer sprak het staatshoofd de 22 studenten toe, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Hij gaf aan dat het niet correct zou zijn de groep niet te bezoeken, terwijl hij op Staatsbezoek is. Hij sprak ze allemaal moed in en riep ze op om Suriname op een waardige wijze uit te dragen.

De president stond kort stil bij de hechte relatie tussen Suriname en China en gaf hij aan dat de beide landen strategische partners zijn. Ook de goede geografische positie van Suriname als hub moet goed worden gebruikt. Bouterse gaf de wens te kennen dat meer studenten de stap maken om in China te studeren.

Het staatshoofd spoorde de studenten aan hun studie binnen de afgesproken tijd af te ronden, om hun krachten aan Suriname te kunnen geven. Ook first lady Ingrid Bouterse-Waldring sprak de groep moed in en wenste hen veel succes toe.

Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva (NDP), die ook aanwezig was, zei waardering te hebben voor studenten die in een ander land en in een vreemde taal studeren. Minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle onderstreepte het samenwerken binnen de groep en dat de mogelijkheden die er zijn goed moeten worden benut.

NDP-Assembleelid William Waidoe merkte op, dat er geen tegenslagen genoeg zijn om de studenten van hun voorgenomen pad af te krijgen.

Na de korte toespraken kregen de studenten een etentje aangeboden waarna ze hun ervaring in China met de president en zijn gevolg deelden. Het staatshoofd mocht van de groep een portret gemaakt door een van de studenten in ontvangst nemen.

De ambassadeur van Suriname in China, Patty Chen, gaf aan dat de ambassade altijd klaar staat om de studenten te helpen. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft de studenten blij gemaakt met voor elk een pakket bestaande uit lekkernijen. De president zei tot slot dat Suriname trots is op de studenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten