vrijdag 29 november 2019

Cocaïnesmokkel in beeld: lading komt tussen bananen naar Oosterhout, Brabant

Cocaïne, 3.500 kilo, in ladingen bananen uit Zuid-Amerika in haven Antwerpen


Het Landelijk Parket heeft deze week beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe een coketransport van Antwerpen naar Oosterhout wordt vervoerd. Het gaat om een drugstransport in augustus vorig jaar, zo bericht Hart van Nederland vandaag, vrijdag 29 november 2019.

Een vrachtwagen wordt door een politiehelikopter gevolgd en rijdt meerdere rondjes bij een rotonde bij een bedrijventerrein in Oosterhout.


De cocaïne kwam in ladingen met bananen uit Zuid-Amerika binnen in de haven van Antwerpen om vervolgens naar Brabant te worden vervoerd. In de lading zat 3.500 kilo cocaïne.

Een 56-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Oosterhout staan inmiddels terecht voor hun betrokkenheid bij het transport. Tegen het duo is respectievelijk veertien en twaalf jaar cel geëist.

Naast het transport op de video zou het tweetal ook betrokken zijn geweest bij een transport in december 2017 (7.000 kilo). De twee partijen drugs hadden een straatwaarde van meer dan een half miljard euro.

Twee medeverdachten, een 32-jarige Amsterdammer en een 65-jarige Belg, hoorden straffen van zes en negen jaar tegen zich eisen. Een van hen had een dekmantelbedrijf opgericht, de ander fungeerde als chauffeur. Volgens het Openbaar Ministerie vertegenwoordigen de onderschepte transporten 'een aanzienlijk deel van de volledige cocaïnemarkt van Europa'.

In 2017 werd in Nederland 14.600 kilo in beslag genomen, in België 45.000 kilo. De rechtbank verwacht in de zaak tegen de vier verdachten vóór de kerst uitspraak te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten