vrijdag 29 november 2019

NDP-ondervoorzitter Abrahams: 'Het vonnis is zeker als een behoorlijke klap overgekomen!' - NDP in mineur....

'Er is gewacht tot Bouterse uitlandig is om hem op zo'n wijze te veroordelen'

NDP in spoed kadermeeting bijeen in partijcentrum Ocer


'Het vonnis is zeker als een behoorlijke klap overgekomen!', zegt NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams vrijdagavond 29 november 2019 in de Ware Tijd. Hij reageert op de veroordeling van partijvoorzitter Desi Bouterse tot twintig jaar celstraf in het geruchtmakende 8 Decemberstrafproces. 

Het moment van de uitspraak - de Krijgsraad sprak de veroordeling vrijdagmiddag over drie uit - is de NDP volgens Abrahams in het verkeerde keelgat geschoten. 'Er is gewacht tot wanneer de president uitlandig is, op staatsbezoek in China, om hem op zo'n wijze te veroordelen', zegt de ondervoorzitter.

Abrahams heeft intussen telefonisch contact gehad met Bouterse. Er is voor vrijdagavond een spoed kadermeeting gepland in partijcentrum Ocer. 'Hij heeft me gevraagd om de leden toe te spreken en hen te vragen om te bedaren tot kalmte totdat hij terug is. Hij wordt zaterdag op zondag terug verwacht in Suriname', aldus Arbrahams.

De NDP'er vindt het opvallend, dat voordat de media in Suriname met het nieuws over de veroordeling van Bouterse waren uitgekomen, de Nederlandse premier Mark Rutte erover in het nieuws had gesproken.  
'Dat geeft wel aan hoe de lijnen lopen. Dit is zwaar politiek beladen, want het is ampertjes zes maanden vóór de verkiezingen', stelt de ondervoorzitter. Hij wijst erop, dat sommige landen, zoals Nederland, politiek misbruik zullen maken van het vonnis. 'Omdat we koersen naar de verkiezingen. Alles wordt uit de lade gehaald om die te beïnvloeden', aldus Abrahams.

Hij wil nog niet vooruitlopen op zaken aangaande het functioneren van de president nu die een veroordeling op zijn naam heeft. 'Wanneer de president terug is zal de situatie bekeken worden en welke stappen ondernomen zullen worden.' Of Bouterse wel of niet de presidentskandidaat blijft doet volgens de ondervoorzitter niet ter sprake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten