vrijdag 29 november 2019

Bemanning schepen Kustwacht getraind in 'boarden' door Frans bedrijf Ocea

(Bron foto's: NII)
Amerikaanse ambassadrice Karin L. Williams bezoekt Kustwacht


De Kustwacht van Suriname is met verschillende taken belast, vastgesteld bij wet. Om deze naar behoren uit te voeren wordt de bemanning optimaal getraind op elk gebied. Van Ocea zijn enkele trainers in Suriname die al geruime tijd bezig zijn met het trainen en bijscholen van onder anderen het bemanningsteam. Tot deze training behoort ook de procedure van boarden van andere vaartuigen, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, vrijdag 29 november 2019.

De Kustwacht heeft ook de taak om de veiligheid te waarborgen en om controle uit te oefenen op onder andere vissersboten. In het kader hiervan deden de Franse instructeurs onder leiding van Christophe Hervé een gedetailleerde boarding training. Deze werd woensdag afgerond met een final drill. Tijdens deze drill werd assistentie verleend door een Frans schip, P 624 Gendarmerie Maritime, dat in Suriname was en bedrijf Ocea en het bording team van de Kustwacht van Suriname deed daarop de drill.

De instructeur geeft aan, dat zij de lessen goed hebben doorlopen en daarom de drill goed hebben uitgevoerd, door alle stappen nauwkeurig op te volgen en toe te passen.

Zowel directeur kolonel Jerry Slijngard als instructeur Christophe Hervé zijn zeer ingenomen met de samenwerking tussen de Kustwacht van Suriname en Ocea. Het bemanningsteam van de Kustwacht is nu beter in staat te voldoen aan de haar bij wet opgedragen taken.

De Amerikaanse ambassadrice Karin L. Williams bracht woensdag een bezoek aan de Kustwacht. Zij werd vergezeld door de luitenant commandant van de Amerikaanse Marine Travis Ervin.

Directeur Slijngard informeerde de ambassadrice over de rol die de Kustwacht vervuld bij het handhaven van de maritieme veiligheid binnen het zeegebied van Suriname. Ook de diverse uitdagingen bij het uitvoeren van de wettelijke taken en de vooruitzichten zijn aan de orde gekomen.

Het bezoek werd voorgezet met een rondvaart op het Kustwachtvaartuig P201, waarbij de ambassadrice een uitgebreide rondleiding kreeg. Zij was onder de indruk van het trainingsniveau van de medewerkers aan boord en hoe de Kustwacht ervoor zorg draagt dat het personeel over de nodige kennis, kunde en vaardigheden beschikt om de werkzaamheden uit te voeren.

Slijngard was zeer ingenomen met het bezoek en blikt terug op een geslaagde rondleiding. De ambassadrice was blij, dat zij is geïnformeerd over de taak- en doelstellingen van de Kustwacht. Zij gaf aan in contact te zullen blijven met de Kustwacht en is bereid waar nodig, assistentie te verlenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten