maandag 2 september 2019

Tyrone Spong verslaat in Merida, Mexico, Jeyson Minda uit Ecuador

Volgende tegenstander Spong mogelijk  Oleksandr Usyk op 12 oktober in Chicago


Tyrone Spong (33) vocht zaterdagavond 31 augustus 2019 in Merida, Mexico, tegen Jeyson Minda uit Ecuador en had slechts twee rondes nodig om de partij te beslissen. Spong kwam voor het eerst in 2019 in actie, blessures hielden hem langdurig uit de ring. Tegen de uit Ecuador afkomstige Minda bleek dat geen probleem. 


Spong, die in Miami, Florida, wordt getraind door Pedro Diaz, tastte in de eerste ronde zijn tegenstander af en bokste slim. Minda begon zijn carrière in het super weltergewicht, ging naar het super middengewicht en licht zwaargewicht. Voor dit gevecht moest hij weer omhoog in gewichtsklasse. Het fysiek verschil tussen de twee boksers was groot en dat werd in de tweede ronde zichtbaar.

Twee knockdowns waren voor de scheidsrechter genoeg reden om het gevecht te stoppen en hiermee Spong tot winnaar te bekronen.

Spong, die voor hij naar boksen overstapte veel roem vergaarde als kickbokser en ook MMA-wedstrijden vocht, verbetert zijn record nu naar 14 overwinningen, waarvan 13 door middel van KO.

De winst op Minda kan wel eens heel belangrijk zijn voor het verdere verloop van de bokscarrière van Spong. In de aanloop naar dit gevecht kwamen er berichten naar buiten, dat hij de tegenstander zou zijn van Oleksandr Usyk, die op 12 oktober in Chicago zijn debuut in het zwaargewicht gaat maken. Usyk is een grote tegenstander en de koning van het cruisergewicht.


Als Spong tegenover Usyk komt te staan betekent dat hij op een ander boksniveau zal acteren, een hele serieuze test. Maar, ook qua media aandacht zou dat gevecht vele malen grootser zijn dan bijvoorbeeld zijn partij tegen Minda. Spong zou goede papieren hebben voor het gevecht met Usyk, maar moest dan eerst van Minda zien te winnen. Dat is gelukt.

De komende dagen wordt naar verwachting naar buiten gebracht wie de tegenstander van Usyk wordt.

(Suriname Mirror/Boxnation.nl/FightNews/Boxingscene/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten