maandag 2 september 2019

Hoofd Examenbureau ministerie van OWenC buiten functie gesteld

Ulrich Rodgers zou hebben gesjoemeld met toetsresultaten


Ulrich Rodgers, hoofd van het Examenbureau van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWenC), is volgens de Ware Tijd van maandag 1 september 2019, buiten functie gesteld. Hij zou hebben gesjoemeld met toetsresultaten. 

Een ouder zou hebben betaald om LBO--advies van een leerling te laten veranderen in een advies voor het MULO. Minister Lilian Ferrier wil in dit stadium nog niet in detail treden over het voorval. 'We wachten de resultaten van het onderzoek af. Er is wel aangifte gedaan.'

Rodgers nam het roer over van Joyce Zijler, die in september 2018 aan de kant werd gezet door Ferrier. Zij was in 2012 door toenmalig minister Shirley Sitaldien aangesteld in de functie. Als reden voor haar ontheffing toen werd gezegd, dat de afdeling een reorganisatie zou ondergaan.

Rodgers was in 2011 al diensthoofd van het Examenbureau. Hij werd uit drie sollicitanten gekozen nadat de functie vacant kwam doordat Robert Peneux werd ontlast van zijn werkzaamheden als interim-manager. Rodgers hoopte toen dat het examenbureau een onafhankelijke status zou krijgen. 'Ik hoop dat het komt. Wie weet. Anders sta ik ook open voor uitdagingen die buiten dit bureau op mij wachten. Als het om invulling van een functie gaat waarvan ik weet dat ik het aankan, doe ik dat. Uiteraard moet er persoonlijke ontwikkeling daarin voor mij zitten', zei Rodgers acht jaar geleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten