woensdag 11 september 2019

Peruaanse autoriteiten ontmantelen mensenhandelnetwerk in goudwinningsregio Madre de Dios

Vrouwen gelokt door werkbeloften en vervolgens uitgebuit in nachtclubs


De Peruaanse autoriteiten hebben een mensenhandelnetwerk ontmanteld dat actief is in de regio Madre de Dios, een gebied dat bekend staat om illegale goudwinningsactiviteiten. De vrouwelijke slachtoffers van mensenhandel werden gelokt door werkbeloften en vervolgens uitgebuit in nachtclubs in de steden Lima, Callao, Madre de Dios, Trujillo, Huánuco en Ayacucho, aldus de krant El Comercio

Autoriteiten zeiden, dat een criminele organisatie genaamd 'Los Brothers' achter het netwerk van mensenhandel zat, gevestigd in Madre de Dios. Vijftien mensen werden gearresteerd, waaronder twee officieren bij de Policía Nacional del Perú,  PNP.

Onder de gearresteerde officieren was commandant Manuel Morillo Cribilleros, hoofd van de División de Investigación Criminal (DIVINCRI) in Puerto Maldonado, de hoofdstad van de regio.

Hij werd beschuldigd van het verstrekken van informatie over politieoperaties aan het netwerk.


In maart 2019 werd een massale operatie uitgevoerd om ongeveer 5.000 illegale goudzoekers uit Madre de Dios te verwijderen - een regio van Amazone-regenwoud grenzend aan Brazilië en Bolivia. Uit de interventie bleek echter, dat het levensonderhoud van ongeveer 40.000 mensen direct of indirect afhankelijk was van illegale mijnbouw.

(Suriname Mirror/InSight Crime/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten