woensdag 11 september 2019

Mexico op een na dodelijkste land ter wereld voor transgenders na Brazilië

De meeste moorden blijven echter onopgelost en ongestraft

Transrechtenactivist Kenya Cuevas spreekt op 28 augustus met Italia, een transgender sekswerker (Bron foto: Ginnette Rique)

Mexico is nu het op een na dodelijkste land ter wereld voor transgenders na Brazilië, maar de meeste moorden blijven onopgelost en ongestraft. Een nieuwe studie door de Mexicaanse LGBT+ -rechtenorganisatie Letra Ese heeft aangetoond, dat tussen 2013 en 2016 minstens 473 LGBT+ -mensen zijn gedood in het land, en 261 hiervan waren transvrouwen. 

Volgens het rapport zijn de afgelopen twee jaar de meest gewelddadige geweest, met een toename van het aantal moorden met 30 procent ten opzichte van het gemiddelde van voorgaande jaren.

De studie zegt echter, dat het aantal waarschijnlijk nog hoger is vanwege een gebrek aan gegevensverzameling over misdaden tegen LGBT + -mensen en dat 'vanwege de vrees voor onthulling van hun seksuele geaardheid, angst voor meer geweld of wantrouwen van wetshandhaving, veel LGBT + mensen geven er de voorkeur aan niet te rapporteren wanneer ze het slachtoffer zijn geweest van discriminatie en geweld '.

Zes van de 10 LGBT + -deelnemers aan het onderzoek verklaarden het afgelopen jaar te zijn gediscrimineerd en meer dan de helft leed aan haat, fysieke agressie en pesterijen.

Volgens de Associated Press heeft minder dan drie procent van de moorden op LGBT + mensen sinds 2013 tot veroordelingen geleid


(Suriname Mirror/PinkNews/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten