vrijdag 27 september 2019

De Surinaamsche Bank sluit boekjaar 2018 af met verlies van Srd 56.2 miljoen

'Bank nog niet uit moeilijke fase, maar is overtuigd winstgevendheid te kunnen herstellen'


De Surinaamsche Bank (DSB) heeft het boekjaar 2018 afgesloten met een verlies van Srd 56.2 miljoen. Dit is in lijn met het vorig jaar gepresenteerde projecties, aldus de bank in een persbericht, zo meldt Starnieuws vandaag, vrijdag 27 september 2019.

De solvabiliteit is verbeterd van 4.38% in 2017 naar 8.18% in 2018.

Gisteravond hebben in de Royal Ballroom van Hotel Torarica de Raad van Commissarissen en de directie van de aandeelhouders geïnformeerd over de ontwikkelingen van 2018.

Met de reeds vanaf 2016 getroffen kredietvoorzieningen is een groot deel van de kredietrisico’s voorzien. De bank is nog niet uit de moeilijke fase, maar is ervan overtuigd de winstgevendheid te kunnen herstellen.

Tijdens de Algemene Vergadering is Steven Coutinho formeel benoemd tot Chief Executive Officer. Coutinho vormt samen met René van Rooij de directie welke als eerste focus heeft de versteviging van de interne beheersing van de totale bankorganisatie.

Door het nu al ingezette traject ter optimalisering van de interne beheersing worden nieuwe risico’s vermeden en bestaande risico’s adequaat beheerst. Een sterke interne beheersing vormt de basis van een moderniseringsplan die de winstgevendheid van DSB zal doen verbeteren, deelt de bank mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten