vrijdag 27 september 2019

Minister Elias neemt vuilverbrandingsoven te Moengo in gebruik

President Bouterse streeft naar 120 verbrandingsovens, tot in verre binnenland


Met de ingebruikname van de vuilverbrandingsoven te Moengo gisteren is de zesde in gebruik genomen. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid, die de ingebruikname heeft verricht, zegt dat president Desi Bouterse van plan is om 120 verbrandingsovens te plaatsen, tot in het verre binnenland. Dit plan is uitgestippeld over een periode van drie jaar en bestaat uit vier fasen. Bij elke fase zullen steeds 30 vuilverbrandingsovens geïnstalleerd worden, zegt de bewindsman, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 27 september 2019.

'In oktober zullen er nog vijf geopend worden. Deze komen te Donderskamp, Tapoeripa, Boskamp, Wit Santi en Waspar te staan', zegt Elias.

Districtscommissaris Kenya Pansa van Marowijne Zuid-West, die samen met de bewindvoerder de ingebruikname verrichtte, zei dat dit het begin is van de verdere ontwikkeling van het beleid van deze regering.

Suriname speelt een belangrijke vuilverbrandingsovenrol als het gaat om klimaatverandering, want er wordt op ons gerekend. Het ligt in de bedoeling om de gemeenschappen in Marowijne Zuid-West en omliggende dorpen te informeren over hoe het vuil gescheiden kan worden en hoe met het vuil omgegaan kan worden. Investering in menselijk kapitaal is van belang voor de volksgezondheid en vuil verbranden op een efficiënte manier is van belang voor een goed milieu', zegt Pansa.

Met het plaatsen van deze vuilverbrandingsoven wenst de president in te spelen op een zoveel als mogelijk milieuvriendelijke manier van vuilverwerking. Deze ovens zullen ook een enorme bijdrage leveren aan het toerist- en milieuvriendelijk houden van het binnenland, deelt Elias mee.

Voor bediening en onderhoud van de oven zijn enkele dorpelingen gecertificeerd. Ze hebben een algehele training gevolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten