vrijdag 27 september 2019

Regering bereid vastgestelde ouderbijdragen op te nemen in subsidie FIBOS-scholen

FIBOS: Ouderbijdrage van de baan indien regering toezegging nakomt


De Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (FIBOS) heeft beloofd dat, als de regering haar toezegging nakomt om de ouderbijdrage op te nemen in de subsidie, ouders geen bijdrage meer hoeven neer te tellen voor leerlingen op scholen voor basisonderwijs en Voortgezet Onderwijs op Juniorenniveau. 

De FIBOSheeft toegezegd dat zij de ouders die reeds de bijdrage hebben betaald, het bedrag zal teruggeven. De regering onder leiding van president Desi Bouterse heeft een gesprek gehad met een delegatie van de FIBOS. De regering heeft de Fibos dringend gevraagd om het voornemen voor heffing van ouderbijdragen niet uit te voeren.

De regering heeft toegezegd dat zij bereid is de vastgestelde ouderbijdragen op te nemen in de subsidie van de FIBOS-scholen, meldt het Nationaal Informatie Instituut donderdag 26 september 2019. Overeengekomen is dat het totale bedrag van de ouderbijdragen om administratieve redenen, in twee termijnen zal worden uitgekeerd. De eerste termijn zal uiterlijk 1 oktober 2019 zijn overgemaakt aan de FIBOS.

Voor het bepalen van de hoogte van het bedrag van deze eerste termijn zal worden uitgegaan van het leerlingenbestand van 15 oktober van het schooljaar 2018 – 2019. Het totale bedrag van de tweede termijn van de ouderbijdragen zal in de tweede helft van januari 2020 worden uitgekeerd.

De vaststelling van dat bedrag zal op basis van het leerlingenbestand van 15 oktober 2019 geschieden. Geconstateerde verschillen in het leerlingenbestand tussen de 15 oktober-telling van het schooljaar 2018 en de telling van het schooljaar 2019-2020 zullen in het uit te keren bedrag voor de tweede termijn worden verrekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten