zaterdag 17 augustus 2019

Bureau Venezolaanse procureur-generaal ontmantelt grootscheepse smokkel van goud naar Dominicaanse Republiek

(Bron foto: Twitter)
Zes Venezolanen en twee lokale verdachten in de Dominicaanse Republiek aangehouden


De Venezolaanse procureur-generaal Tarek William Saab zegt vrijdag 16 augustus 2019, dat zijn kantoor een grote goud smokkelbende heeft ontmanteld die het edelmetaal naar de Dominicaanse Republiek smokkelde. Zes Venezolanen zijn vrijdag in de Dominicaanse Republiek aangehouden vanwege mogelijke links naar de smokkelbende en worden nu uitgeleverd. Twee onderdanen van de Dominicaanse Republiek die bij de operatie betrokken waren, werden ook gevangen genomen. 

Tarek William Saab kondigde vrijdag aan, dat de criminele bende die zich toelegt op het illegaal verkrijgen en smokkelen van Venezolaans goud naar de Dominicaanse Republiek, is ontmanteld, maar biedt weinig details over de zaak.



De arrestanten worden ervan beschuldigd verbonden te zijn met drie andere Venezolanen die in juni vorig jaar zijn gearresteerd nadat ze waren gevangen door autoriteiten van de Dominicaanse Republiek die probeerden meer dan een miljoen dollar met een licht vliegtuig naar huis te vervoeren.  
'We willen het nationale en internationale publiek laten zien dat deze plaag het Venezolaanse volk schaadt', zei Saab. Hij voegde eraan toe dat het kantoor van de Officier van Justitie 'moedig' handelt om de bendeneer te ontmantelen die het kostbare metaal het land uit smokkelt. Saab zei dat zijn kantoor nog eens zeven zoekbevelen uitvaardigde en beval de inbeslagname van vier vliegtuigen.


Volgens verklaringen van de procureur-generaal werd deze criminele bende geleid en gefinancierd door Roberto Espejo, die sinds juni 2018 wordt vastgehouden voor misdaden die verband houden met de handel in strategische mineralen en smokkelwaar. Espejo maakte deel uit van een financiële groep die eigenaar was van verschillende Venezolaanse bedrijven die werden gebruikt voor het witwassen van geld. Tot nu toe is volgens Saab één persoon veroordeeld, worden 32 aanhoudingsbevelen uitgezet, 426 geblokkeerde bankrekeningen en 45 voertuigen ingehouden.

(Suriname Mirror/El Siglo de Torreon/TeleSur/El Nacional/Prensa-Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten