zaterdag 17 augustus 2019

'Pronken met andersmans veren'

(Bron foto: Facebook-Soekirman Moeljoredjo)
'Craft Waka Pasi door India gefinancierd, niet door First Lady'


'First Lady Ingrid Bouterse-Waldring zegt dat met de opening van de Craft Waka Pasi haar droom is uitgekomen. Ze is blij dat zij haar belofte heeft ingelost. De samenleving is uiteraard ook blij met die Craft Waka Pasi. Bouterse heeft zijn bewondering uitgesproken voor de bijzondere gedrevenheid van zijn echtgenote bij het uitvoeren van het project. President Bouterse noemde onder andere de efficiëntie, doelmatigheid en nauwkeurigheid waarmee zij haar werk uitvoert. 

De samenleving zou eveneens bewondering hebben voor de president als hij ook met gedrevenheid, vastberadenheid en enthousiasme het land zou besturen. Maar. we missen die efficiëntie, doelmatigheid en nauwkeurigheid bij deze regering. Die attitude ontbreekt bij president Bouterse. Hij is meer verspillend bezig met onze schaarste middelen en de grote leningen, die leningenkoning Gillmore Hoefdraad sluit op de internationale kapitaalmarkt. 

Op 15 augustus heeft India zijn 73e Onafhankelijkheidsdag herdacht. De Indiase ambassade in Suriname heeft ook de 73 e Onafhankelijkheidsdag van de Republiek India herdacht. Heel opmerkelijk was in de toespraak van de Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal, dat het wandelpad project van de Palmentuin gefinancierd is door India, en niet door de regering of de First Lady. 

Volgens de Indiase ambassadeur liggen er nog miljoenen aan middelen voor verschillende projecten voor de ontwikkeling van Suriname waaronder het zonne-energie project voor het binnenland. 

Het bevreemdt mij dan zeer dat bij de opening van de Craft Waka Pasi, First Lady Ingrid Bouterse-Waldring, niet eens de naam van India heeft genoemd, en ook niet publiekelijk heeft bekend gemaakt dat de Craft Waka Pasi door India is gefinancierd. Ze heeft de indruk willen wekken alsof dit project door het Bureau van de First lady is gefinancierd, terwijl dat absoluut niet het geval is. 

Dit is pronken met andermans veren. Voor mij is het helemaal duidelijk, de First lady probeert met dit project, politiek te scoren, want de verkiezingen van mei 2020 naderen. 

Idris Naipal'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten