zaterdag 17 augustus 2019

Intermediairs de dupe van actuele situatie bij Rosebel

Uitbetaling Rosebel aan intermediairs voor zo'n 325 van hun werknemers wordt stopgezet

'Wij spreken de hoop uit dat de bedrijfsactiviteiten binnen de kortst mogelijke termijn worden hervat'


De huidige situatie bij IAmGold/Rosebel Gold Mines heeft voorlopig geen financiële gevolgen voor het personeel in dienst van de goudmaatschappij. De groep op wie deze situatie wel een impact heeft, is op dit moment beperkt tot ongeveer 325 werknemers die in dienst zijn van intermediairs en te werk gesteld zijn bij Rosebel. Dit meldt het bedrijf vrijdag 16 augustus 2019 in een persbericht. 

Er is overleg gevoerd met de vertegenwoordigers van de intermediairs en daarbij is de huidige stand van zaken in de bedrijfsvoering uitvoerig met hen besproken. Helaas heeft het bedrijf de intermediars moeten mededelen dat op grond van omstandigheden waar Rosebel geen invloed op heeft, met ingang van 15 augustus, van hun diensten (deels) geen gebruik zal kunnen worden gemaakt. Per die datum zal de uitbetaling zijdens Rosebel aan de intermediairs ten behoeve van ongeveer 325 van hun werknemers worden stopgezet. Ondertussen wordt het overleg met de overheid en andere belanghebbenden voortgezet.

'Wij spreken de hoop uit dat met de ondersteuning en medewerking van alle belanghebbenden, in het belang van de werknemers, het bedrijf en de hele Surinaams samenleving, het mogelijk zal zijn de bedrijfsactiviteiten binnen de kortst mogelijke termijn te hervatten.'

Vanwege de bezorgdheid omtrent de veiligheid van personen, was management van Rosebel, als gevolg van het incident dat zich op 28 juli heeft voorgedaan, genoodzaakt de actieve mijnoperaties met onmiddellijke ingang op te schorten. Hierdoor vinden thans alleen de milieu- en campactiviteiten voortgang. De veiligheid van alle werknemers heeft de hoogste prioriteit.

Vanaf dat moment is alleen personeel dat noodzakelijk is voor de werkzaamheden nog aanwezig op het bedrijfscomplex, aldus de persverklaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten