zaterdag 17 augustus 2019

Demonstranten in El Alto, Peru, steken gebouw in brand van Chinese oliemaatschappij CNPC

(Bron foto: El Comercio)
Oliearbeiders eisen een loonsverhoging en dat het Chinese bedrijf meer lokalen inhuurt


Demonstranten hebben vrijdag 16 augustus 2019 tijdens een gewelddadige arbeidsdemonstratie in Noord-Peru een gebouw in brand gestoken waarin de kantoren van een Chinese oliemaatschappij zijn ondergebracht. De onrust vond plaats in El Alto na een ontmoeting over betere werkomstandigheden van China National Petroleum Corp (CNPC), lokale autoriteiten en oliearbeiders. 

'Daarna verbrandden bendes banden ... terwijl een andere groep de faciliteiten van Confipetrol in brand stak, een bedrijf dat diensten verleent aan China National Petroleum Corporation, dat ook werd getroffen', zei het ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring.



Er waren geen eerste meldingen van doden of gewonden, maar het ministerie zei dat het een strafrechtelijke klacht zou indienen tegen degenen die volgens haar aan het incident hadden deelgenomen.

Oliearbeiders hadden een loonsverhoging geëist en dat het Chinese bedrijf meer van de lokale bevolking inhuurt. CNPC weigerde commentaar te geven op het incident.

Het bedrijf is sinds 1993 actief in Peru, waar het een half dozijn booreilanden exploiteert voor de kust van de noordelijke regio's. Het is ook actief en produceert gas in het zuidoosten van het land.

(Suriname Mirror/Noticias24/ABS-CBN/Reuters/El Comercio/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten