zaterdag 31 augustus 2019

Actie tegen jacht op wild - ook op beschermde soorten - in Yucatan, Mexico

Tankab Outfitters werft buitenlandse jagers voor jacht op - beschermde - diersoorten


Voorstanders van dierenrechten strijden tegen een Facebook-pagina die toeristen uitnodigt om te vissen en op 'trofeeën' te jagen in Yucatan. Red Climática Ecológica Ambiental México beschuldigt Tankab Outfitters van catering aan buitenlanders die niet alleen op kalkoenen, pauwen, maar ook op beschermde soorten in Yucatan jagen. 

'De regeringen van Yucatán en Campeche zouden jachttoerisme toelaten. (...) De pagina Tankab Outfitters vermeldt ook andere soorten dieren waarop ze zouden jagen op het schiereiland Yucatan, zoals toekans, herten, jaguars, poema's en vele beschermde en endemische soorten van het schiereiland ', aldus een netwerkverklaring.

Een foto op de Tankab-pagina toont een jager die poseert met een kalkoen die ze kennelijk heeft gedood. Andere foto's tonen een reekalf of jong hert met kogelwonden. De Facebook-pagina geeft aan dat het bedrijf jachtexcursies organiseert. De meest recente beoordelingen waren negatief, misschien een gevolg van de anti-jachtcampagne. Het is een typische activistische techniek om de online beoordelingen van bedrijven te saboteren om de reputatie van hun doelwit te bezoedelen.

De Tankab-website was zaterdagochtend 31 augustus 2019 gemarkeerd als 'geschorst'.

https://www.tankab.com/cgi-sys/suspendedpage.cgi



Een bericht op social media in mei kan verklaren waarom. 'Onze website is recentelijk overspoeld met spam en cyberaanvallen door de anti-jagers waardoor onze server crashte. We pakken de situatie op de snelst mogelijke manier aan en bekijken verschillende opties om de beveiliging van de website te verbeteren en verdere aanvallen te voorkomen', leest de post. 'Sorry voor het ongemak en ons team neemt in de tussentijd contact met u op voor pm voor meer informatie. We staan ​​klaar om u mee te nemen naar de jacht op kalkoen voor de meest exotische en mooiste trofeeënvogel ter wereld !!!'

Een petitie van Change.org heeft meer dan 1.000 handtekeningen verzameld om de regering te smeken om jachtexpedities in Yucatan te beëindigen.

'Tankab Outfitters is een bedrijf dat jachtpakketten van bedreigde diersoorten op het schiereiland Yucatan aanbiedt aan buitenlandse mensen, in het bijzonder aan Amerikanen die hun safarifantasie willen beleven, maar niet het geld hebben om een ​​stealth-jager in Afrika te betalen of een legale vergunning op datzelfde continent, werkend met een vergunning die mensen bezorgd maakten over de dieren van mijn staat, Yucatan, we leggen niet uit hoe het werd verkregen; Er wordt gezegd dat het werd verleend door 'vermeende' vriendschap met gouverneur Mauricio Vila Dosal ', luidt de petitie. Later gaat het verder: 'Als een ethisch en sociaal verantwoordelijk persoon, ben ik van mening dat dieren als levende wezens die ze zijn, moeten worden beschermd, ik wil niet dat onze kinderen dieren alleen kennen via boeken en internetartikelen. Laten we de dieren redden.'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten